Kreditpontos képzések

Tisztelt Érdeklődők!!

 

Az előadás témája:

Pszichoszomatizáció, avagy miként befolyásolják a szervezet működését az érzelmeink.
Fókuszban a mikrotápanyag hiányok katalizátor szerepe.

2021. április 07., 19.00

A képzés pontszerző kineziológus szakmacsoportok részére, azonban kiemelten ajánlott természetgyógyászoknak, alternatív gyógymódokkal foglalkozó szakembereknek!

A részvétel regisztrációhoz kötött, azonban ingyenes.

Oktatási forma: online képzés

Előadók:

dr. Lieber Andrea, orvos-természetgyógyász, homeopata, kineziológus

Hegedűs Éva, a Pharma Nord szakmai trénere

Az előadás során számbavesszük azokat az életmódbeli rizikófaktorokat, melyek felborítják a szervezet normál működését és kialakítják a testi-lelki tüneteket, hosszú távon a megbetegedéseket. Az életmód változtatásával, a rizikótényezők, ártalmak csökkentésével a szervezet ellenállóképességének a támogatásával sokat tehetünk. Íme egy példa:

Az alvás nem csak egy passzív folyamat, ami szervezet pihenését szolgálja. Ma már tudjuk, hogy az alvás összetett mechanizmussal szabályozott aktív működés, amiben kulcsszerepet tölt be az agyban, a tobozmirigyben termelődő melatonin nevű hormon. A melatonint az alvás karmesterének is nevezik, mivel elsődleges szerepe az alvási fázis iniciációja, az alvás-ébrenlét ritmusának (cirkadián ritmus) szabályozása. Azonban számos fontos élettani szerepe is van (pl. erős antioxidáns és immunmodulátor), amivel hozzájárul a szervezet regenerációjához, egészséges működéséhez. Ennek következtében, ha a cirkadián ritmusban és ezáltal az endogén melatonin termelésben bármi zavar keletkezik, a szervezet egészére kihat, hosszabb távon alvászavarokhoz és súlyos betegségek (pl.: depresszió, hipertónia, diabetes vagy kardiovaszkuláris  megbetegedések) kialakulásához vezethet.

A regisztrációt az alábbi linkre kattintva lehet megtenni:

https://my.demio.com/ref/cQ9vP6ZZYpgQb9rw

 

A meghívó továbbítható, megosztható kineziológus kollégák felé. Mindenkit szeretettel várunk az online térben.