Fitoterápia fél-távoktatásban folyamatosan. -- Tgy., Eü. modul távoktatásban folyamatosan.
Ayurvédikus masszázs - Ayurvédikus terápiák a Masszőrképzés menüpont alatt

Távoktatási portál

Belépés a Távoktatási Portálra itt: Aryan Távoktatás

TGy és Eü modul távoktatásban


Kezdés: 2019-11-01

Fitoterápia távoktatásban


Kezdés: 2019-11-01

Névnapok

Ma 2019. október 21., Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Pekingi Nyilatkozat

Elfogadva a Egészségügyi Világszervezetnek a Hagyományos Orvoslásról szóló Kongresszusán melyet Pekingben, Kínában, 2008. november 8-án tartottak.ChinasLogos

Mi, az Egészségügyi Világszervezetnek Pekingben, a mai napon, 2008. november hó nyolcadik napján tartott, a Hagyományos Orvoslásról szóló Kongresszusának résztvevői:

Hivatkozunk a 30 évvel ezelőtt, Alma Atában tartott Elsődleges Egészségvédelem című nemzetközi kongresszusra, és megjegyezzük, hogy az embereknek joguk és kötelességük mind egyénileg, mind közösségileg saját egészségvédelmük tervezésében és végrehajtásában részt venni, ami magában foglalhatja a hagyományos orvosláshoz való hozzáférhetőséget.

Hivatkozunk a Egészségügyi Világtanács határozatára, melyet a hagyományos orvoslás védelmében hozott, és mely magában foglalja a WHA 65 31 számú határozatot (2003 május, a hagyományos orvoslásról).

Kijelentjük, hogy a hagyományos orvoslás kifejezés gyógymódoknak és kezeléseknek széles skáláját takarja, ami országonként és vidékenként nagyban különbözhet, valamint hogy hagyományos orvoslásnak nevezzük a kiegészítő és alternatív orvoslást is.

Elismerjük a hagyományos orvoslást, mint az elsődleges egészségmegőrzés egyik formáját, annak érdekében, hogy széles körben hozzáférhető és elérhető legyen, és hogy hozzájáruljon az egészség megőrzéséhez azokkal az eredményekkel együtt, melyek a Milleneumi Fejlődési Célokban megfogalmazódtak.

Tudatában vagyunk, hogy a Tagállamok különböző helyi törvénykezéssel, irányelvekkel, szabályozási felelősséggel és végrehajtási modellekkel rendelkeznek.

Kijelentjük, hogy a WHO Hagyományos Orvoslás Stratégiájának köszönhetően a hagyományos orvoslás területén számos tagországban történt fejlődés 2002 és 2005 között.

Kifejezzük annak szükségességét, hogy nemzetközi szervezetek, kormányok, egészségügyi szakemberek és egészségügyi dolgozók a nemzeti lehetőségekkel, irányelvekkel és az ide vonatkozó törvényekkel összhangban működjenek együtt és tevékenykedjenek a hagyományos orvoslás érdekében, mert utóbbi nagyban hozzájárul minden ember egészségéhez.

A nemzeti lehetőségekkel, irányelvekkel és az ide vonatkozó törvényekkel és körülményekkel egyetértésben a következő nyilatkozatot tesszük:

  • I. A hagyományos orvoslás tudományát, az eljárásokat és gyógymódokat tiszteletben kell tartani, meg kell őrizni, támogatni kell és széles körben, megfelelő módon kell népszerűsíteni minden országban a lehetőségekhez képest.
  • II. Minden kormány felelősséggel tartozik állampolgárai egészségéért, és az átfogó nemzeti egészségügyi rendszeren belül olyan nemzeti politikát és irányelveket kell kidolgozzon, mely biztosítja a hagyományos orvoslás biztonságos, helyénvaló és hatékony használatát.
  • III. Miközben elismerjük számos kormánynak a fejlődésre tett erőfeszítéseit arra vonatkozóan, hogy a nemzeti egészségügy részévé tegyék a hagyományos gyógyítást, cselekvésre szólítjuk fel azokat, amelyek még nem tették ezt meg.
  • IV. A hagyományos orvoslást a 61. Világegészségügyi Közgyűlés WHA61.21 határozatában, 2008-ban elfogadott Népegészségre, újításokra és szellemi tulajdonra vonatkozó világméretű stratégia és akciótervvel összhangban kell fejleszteni, kutatásokkal és újításokkal. Kormányok, nemzetközi szervezetek és egyéb felelős személyek együtt kell, hogy működjenek az átfogó stratégia és akcióterv végrehajtásában.
  • V. A kormányoknak létre kell hozniuk olyan rendszereket, melyek alkalmas a hagyományos orvoslással foglalkozók minősítésére, akkreditálására vagy engedélyeztetésére. A hagyományos orvoslást gyakorlók a nemzeti kívánalmaknak megfelelően fejlesszék tudásukat és eljárásaikat.
  • VI. Az elfogadott és hagyományos orvoslás közötti párbeszédet erősíteni kell és megfelelő képzési programokat kell létrehozni az egészségügyben dolgozók, orvostanhallgatók és kutatók részére.

TRMcongressBanner

Forrás: WHO

Megjegyzés:

A fenti nyilatkozat a Letöltés menüpont alatt elérhető angol és orosz változatban is.

Elérhető képzések:
Természetgyógyász képzés, távoktatás, tantermi oktatás, Eü. modul, Tgy. modul, Reflexológia képzés, Fülakupunktúra képzés, Fitoterápia képzés, AMM. Masszázsterápiák, Reflexológia tanfolyam, Fülakupunktúra tanfolyam, Fitoterápia tanfolyam, családi kedvezmények!